logo
zonnepanelen installateur achtergrond
 Zoek zonnepanelen installateur in  Bijzonderheden Straal
Zoek installateur in+ Bijzonderheden
Home > Zeeland > Kloosterzande


Zonnepanelen installateurs in Kloosterzande

Ben je van plan om zonnepanelen op je dak in Kloosterzande te laten plaatsen? Of wil je meer informatie over de verschillende type zonnepanelen en welke het beste bij jouw situatie passen?
Dan ben je hier op de goede plek. Op onze website vind je niet alleen informatie over zonnepanelen en de installatie ervan, maar kunnen we je ook in contact brengen met de beste installateurs in Kloosterzande.
  • Steeds meer consumenten in Kloosterzande kiezen voor zonnepanelen (ook wel pv panelen genoemd). Met zonnepanelen kun je je eigen groene stroom opwekken. Je hoeft geen elektriciteit van het net te halen. Zo bespaar je veel geld op je jaarlijkse energierekening en draag je jouw steentje bij aan een beter milieu.
  • Welke zonnepanelen de beste keuze voor jouw woning zijn hangt af van jouw situatie en wat jouw wensen zijn. De installateur kan je hierin adviseren. Maar hoe vind je de beste installateur? Wij helpen je door prijsopgaves op te vragen bij verschillende zonnepanelen installateurs in Kloosterzande en omgeving.
  • We maken het aanvragen van de prijsopgaves zo makkelijk mogelijk. Je hoeft slechts eenmalig het formulier op onze website in te vullen en je gegevens achter te laten. Vul in dat je in Kloosterzande woont, zodat we je aan de beste installateurs in de regio kunnen koppelen. Wij vragen gratis en vrijblijvende prijsopgaves op bij een aantal zonnepanelen bedrijven. Zij zullen de offertes direct naar jouw inbox sturen. Je kunt de prijsopgaves naast elkaar leggen en de prijzen vergelijken. Zo zie je in een oogopslag welk zonnepanelenbedrijf in Kloosterzande de beste dienst en prijs biedt.
Lees meer
 
 
Zonnepanelen installateur
Plaats
01

Poppe Installatietechniek
Hulsterweg 75C, Kloosterzande
Tel: 0114.681243
Jaren werkzaam: >100 jaar
27
werknemers

 Kloosterzande
(+1km)

Buitengebied Kloosterzande

01

Extra informatie:
Zonnepanelen en opslagsystemen Elektriciteit is duur en we kunnen niet zonder. Daarom is zonnestroom een aantrekkelijke oplossing. De elektriciteit wordt opgewekt vanuit zonnepanelen (PV-panelen). Dit heeft veel voordelen.

02

van Mill Installatie Techniek
Actief in Kloosterzande
Jaren werkzaam: 6 jaar
1
werknemer

 Hengstdijk
(+5km)

02

Extra informatie:
Installatiebedrijf van zonnepanelen, Laadpalen, Groepenkasten.

03

Zak-ECO-Bouw
Actief in Kloosterzande
Jaren werkzaam: 3 jaar
1
werknemer

 Terhole
(+6km)

03

04

RUD.Bouw
Actief in Kloosterzande
Jaren werkzaam: 3 jaar
1
werknemer

 Hulst
(+10km)

04

Extra informatie:
RUD.Bouw, gevestigd in Hulst, is uw specialist voor hoogwaardige zonnepaneleninstallaties. We leveren op maat gemaakte oplossingen voor zowel particulieren als bedrijven, met een sterke nadruk op duurzaamheid, betrouwbaarheid en energie-efficiëntie.

Veelgestelde vragen

Waarom zonnepanelen?


Waarom zou je zonnepanelen aanschaffen? Zonnepanelen zijn een goede investering om de volgende redenen:
  • Met zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken en ben je grotendeels zelfvoorzienend
  • Je bespaart veel geld op energiekosten en verdient hierdoor de investering terug
  • De waarde van je woning wordt verhoogt door een gunstiger energielabel
  • Door de vermindering van CO2-uitstoot werk je mee aan een duurzamere toekomst

Daarbij kun je vaak veel geld besparen met subsidies. Er zijn verschillende landelijke en regionale regelingen die het nog aantrekkelijker maken om voor zonnepanelen op je dak te kiezen.

Lees meer 

Hoe werken zonnepanelen?


In de zonnepanelen zitten zonnecellen. Deze zijn gemaakt van een materiaal dat stroom geleidt zodra er licht op valt.
Op het moment dat er zon op de panelen schijnt ontstaat er elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading onder de cel. Dit is gelijkstroom.

Gelijkstroom kan echter niet gebruikt worden door je apparaten. Daarom heb je een omvormer nodig die de gelijkstroom in wisselstroom omzet. De omvormer zorgt ervoor dat de stroom klaar is om gebruikt te worden.

Als je meer elektriciteit opwekt dan nodig is kun je deze stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Het verschil tussen de afgenomen hoeveelheid stroom en de geleverde hoeveelheid wordt jaarlijks verrekend. Dit heet salderen. Je kunt hierdoor geld terugontvangen op je energierekening.

Lees meer 


Welke zonnepanelen zijn er?


Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Je hebt in Nederland een keuze uit de volgende soorten zonnepanelen:
Monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen, amorf silicium zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen.
  • Monokristallijn zonnepanelen: Deze zonnepanelen zijn relatief klein, waardoor ze met name ideaal zijn voor huiseigenaren met een klein dak. Het monokristallijn zonnepaneel heeft het hoogste rendement van alle type zonnepanelen en wordt daardoor veel gekozen
  • Polykristallijn zonnepanelen: Dit is een groter zonnepaneel en hierdoor geschikt als je meer ruimte op je dak hebt. Het rendement van de polykristallijn zonnepanelen is iets lager dan het redendement van de monokristallijn zonnepanelen, maar de aanschafkosten liggen ook lager.
  • Amorf silicium zonnepanelen: Dit type zonnepaneel kan worden gebogen en is daardoor vooral geschikt voor voertuigen en vaartuigen. De opbrengst van dit type zonnepaneel is laag, net als de prijs.
  • Glas-glas zonnepanelen: De glas-glas zonnepanelen hebben een lange levensduur. Hierdoor heb je een langere periode waarin de investering terug is verdiend en waarin je profiteert van hoge opbrengsten. De glas-glas zonnepanelen hebben na de monokristallijn panelen het hoogste rendement.
Lees meer 

Wat kosten zonnepanelen?


Zonnepanelen zijn steeds goedkoper geworden door de jaren heen. De totale kosten van zonnepanelen zijn met maar liefst 60% afgenomen sinds 12 jaar geleden.
Momenteel kost een zonnepaneel met een totaal vermogen van 325 – 345 Wattpiek gemiddeld 230 euro (excl. BTW). Bij deze prijs is de installatie in Kloosterzande echter nog niet inbegrepen. Wanneer je de omvormer en installatie meerekent kun je uitgaan van gemiddelde kosten van € 1,47 uit per Wattpiek.

We geven je een concreter voorbeeld. Als je tien zonnepanelen koopt kost dit je ongeveer 6655 euro inclusief btw. Je kunt de 21% btw die je hebt betaald terugvragen bij de belastingdienst, waardoor de totaalprijs op 5500 euro uitkomt. Als je nu pv panelen koopt heb je deze binnen 7 of 8 jaar gemiddeld terugverdiend. De panelen gaan echter wel 25 tot 30 jaar mee, waardoor je op de lange termijn winst op je investering maakt en op de kosten van elektriciteit bespaart.

Lees meer 

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Kloosterzande?


De investering in zonnepanelen in Kloosterzande verdient zichzelf op de lange termijn terug. Maar hoe hoog is de opbrengst van de zonnepanelen in Kloosterzande?
Een ideaal georiënteerd zonnepaneel levert tussen de 90 en 95 kilowattuur per 100 wattpiek per jaar op. In dit geval is het zonnepaneel gericht op het zuiden en heeft het een hellingshoek tussen de 30 en 40 graden. Er valt geen schaduw op het paneel. Daarbij is het paneel aangesloten op een goede omvormer.

Het rendement van de zonnepanelen in Kloosterzande kan echter variëren, afhankelijk van de volgende factoren:

  • Het vermogen
  • De oriëntatie
  • De hellingshoek
  • Eventuele schaduw
  • De kwaliteit
Ook ben je altijd afhankelijk van hoeveel zonlicht er in jouw regio is.

Lees meer 

Aandachtspunten zonnepanelen


Waar moet je op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen in Kloosterzande? Houd rekening met de volgende aandachtspunten om de juiste keuze te kunnen maken:
  • Staar je niet blind op de prijs van zonnepanelen. Een paneel kan goedkoop lijken, maar wanneer deze niet veel vermogen heeft levert het minder op. Kijk daarom altijd naar het aantal wattpiek dat een zonnepaneel heeft. Een gemiddeld zonnepaneel heeft 355 wattpiek.
  • Controleer of de zonnepanelen die je wilt kopen een CE-keurmerk hebben. Dit is namelijk verplicht in Nederland.
  • Controleer altijd of er garantie zit op de zonnepanelen en op de installatie hiervan. Check ook om wat voor soort garantie het gaat. Gaat het om productgarantie of installatiegarantie?
  • Heb je een vergunning nodig om de zonnepanelen in Kloosterzande te plaatsen? In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig, maar het is verstandig om dit altijd van te voren te checken bij je gemeente in Kloosterzande.
  • Omvormers moeten gecertificeerd zijn om stroom te mogen leveren aan het elektriciteitsnet. Zorg dus dat je op tijd je zonnepanelen en omvormer aanmeldt via energieleveren.nl. Zo weet je zeker dat jouw omvormer voldoet aan de vereisten.
Lees meer 


Plaatsen in de buurt

×